Hoe gebruik je 3-MMC en wat is het?

Published Sep 09, 20
4 min read

Designerdrug 3-mmc Verstopt In VoedingssupplementenMinister Grapperhaus en staatssecretaris Blokhuis hopen dat hun wetsvoorstel hier een einde aan zal maken. De Opiumwet bestaat op dit moment uit twee lijsten, I en II, met daarop alle verboden middelen. Grapperhaus en Blokhuis willen daar nu een derde lijst, de IA, aan toevoegen. Op die derde lijst komen de risicovolle stofgroepen, want zo kan een hele groep verschillende soorten designerdrugs in één keer verboden worden.„De stoffen die op Lijst I van de Opiumwet staan, staan daar niet voor niets.

Partydrug Mephedrone (4-MMC) de nieuwe legale XTC   MAD Media Magazinemadbello.nl INNAME VAN ILLEGALE DRUGS HERKENNEN - PDF Free Downloaddocplayer.nl


Van de designerdrugs die hiervan zijn afgeleid kunnen we aannemen dat ze net zo goed grote gezondheidsschade kunnen aanrichten”, stelt staatssecretaris Blokhuis. „Uit voorzorg nemen we daarom nu maatregelen. Door bepaalde groepen stoffen te verbieden nemen we ook de indruk weg bij gebruikers dat deze stoffen niet zo schadelijk zijn, omdat ze in eerste instantie legaal op de markt komen.”Dat de designerdrugs mogelijk zeer schadelijk zijn, verontrust de groep studenten niet.

„Ik denk dat het ons niet afschrikt omdat wij, door ervaring, weten dat slim gebruik de minste gevaren meebrengt. Je leest je in, bereid je voor, zorgt dat je met vertrouwde mensen bent. Zo weet je dat je in goede handen bent als het fout gaat”, stelt één van de vrouwelijke bewoonsters.

Wat Is 3-mmc En Wat Doet Het Met Je?

Bovendien zien ze op feestjes vaker mensen die van de wereld raken door alcohol - 3-MMC online verkrijgen. Gezamenlijk staan ze niet achter het verbod op designerdrugs, dat het kabinet voor ogen heeft. „Wie al langer gebruikt, vindt de route naar die drugs toch wel. Maar als bepaalde grondstoffen niet meerbeschikbaar zijn, heb je de kans dat producenten er rotzooi bij gaan gooien”, vrezen ze.

„Dealers kunnen een andere stof onder dezelfde naam of minder zuivere stoffen gaan verkopen.” Aan de andere kant is volgens haar het gebruik van de stof 4-FA daadwerkelijk afgenomen na het verbod. Dat middel kwam een paar jaar geleden op de lijst met verboden middelen nadat er een toename te zien was in het aantal incidenten met de stof.

„Lees je in en laat je drugs testen. Met designerdrugs ben je echter je eigen proefkonijn”, zegt ze. Ook bij het Trimbos Instituut is er namelijk nog maar weinig bekend over de korte- en langetermijneffecten van deze nieuwe drugs. „Gebruikers moeten weten dat er een onbekend risico aan hangt.”De 23-jarige callcenter-medewerker Jaimy zag die risico’s van heel dichtbij en hoopt dat de wet inderdaad wordt aangescherpt.

Designerdrug 3-mmc Vrij Verkrijgbaar.

„Het begon als leuk alternatief voor XTC. Ik kreeg het op een feestje en iemand zei dat ik het echt eens moest proberen”, vertelt ze. Een tijdje gebruikte Jaimy het middel ook alleen op feestjes, maar steeds vaker snoof ze het ook op normale avonden en verjaardagen. „En toen ging ik het eens in mijn eentje proberen (3-MMC bestellen).

En toen escaleerde het. Voel je je klote? Hup, even een lijntje en je voelt je beter.” Jaimy is een gefingeerde naam, echte naam bekend bij redactie.3-MMC is een stimulerend middel dat zorgt voor een gevoel van alertheid, euforie en extra zelfvertrouwen. Ook van deze designerdrug zijn de risico’s onbekend.

Op zo’n moment lijkt het dan net of de voordelen tegen de nadelen opwegen”, verklaart Jaimy. Een jaar lang gebruikte ze het middel bijna dagelijks. Tot het onmogelijk werd om nog een normaal leven te leiden. „Ik was afhankelijk geworden en kon niet meer zelfstandig stoppen.”Inmiddels ligt deze donkere periode een paar jaar achter Jaimy en heeft ze haar leven met behulp van een instantie in de verslavingszorg weer op de rit.

Wat Is 3-mmc?

„Ik voelde me toen zo leeg, maar ben nu weer gelukkig.” Reageer op artikel: Trimbos Instituut: ‘Je bent je eigen proefkonijn met designerdrugs’ .

3-MMC (3-methylmethcathinone) is een nieuwe psychoactieve stof (NPS), die sinds enkele jaren op de drugsmarkt wordt aangetroffen. 3-MMC valt niet onder de Opiumwet en is dus legaal (onder de Warenwet). De stof is sinds 2012 in Europa op de markt. Werking3-MMC werkt stimulerend en licht bewustzijnsveranderend. Gebruikers zeggen dat het effect tussen dat van XTC en cocaïne in zit.

Ze hebben vaak behoefte om contact te maken met anderen. Ook ervaren ze meer zelfvertrouwen. Omdat er weinig onderzoek is gedaan is er weinig bekend over de specifieke risico’s van 3-MMC. Waarschijnlijk zijn deze vergelijkbaar met amfetaminen: – verhoogde lichaamstemperatuur– angst/ paranoïde gedachten– hallucinaties– spierspanning– misselijkheid– rusteloosheid– hoofdpijn– hartkloppingen– drang om opnieuw te gebruiken3-MMC lijkt veel op 4-MMC.

3-mmc Veelgestelde Vragen (F.a.q.)

Als het over drugs gaat zijn ‘blowen’, ‘pillen’ en ‘partydrugs’ termen die je veel hoort. Maar wat zijn drugs nu eigenlijk en wat doet het met je? Drugs prikkelen je hersenen. Dat heeft effect op je lichaam en je geest. De effecten kunnen stimulerend, verdovend of bewustzijnsveranderend zijn. Tegelijkertijd zijn er risico’s.

Navigation

Home

Latest Posts

Hoe gebruik je 3-MMC en wat is het?

Published Sep 09, 20
4 min read